چرا باتری گوشی های هوشمند منفجر میشود و چگونه از این واقعه جلو گیری کنیم؟

منفجر شدن باتری گوشی؟! حتما از خود می پرسید که آیا گوشی های هوشمند امروزی می توانند منفجر شوند!؟ بله، انفجار گوشی های هوشمند این روزها رایج نیست، اما هر از چند گاهی اخباری در مورد آن را می شنویم. تابستان سال 1400 بود که خبری در رسانه ها غوغایی به پا کرد: آتش سوزی در گوشی موبایل سامسونگ (سامسونگ گلکسی A21) باعث شد پرواز خطوط هوایی آلاسکا بلافاصله تخلیه فوری شود!
هر چقدر هم گوشی شما از کیفیت خوبی برخوردار باشد، رعایت این نکات به جلوگیری از منفجر شدن آن کمک می کند. در این مقاله به برخی از دلایل انفجار تلفن همراه و نکاتی در مورد اینکه کاربران چگونه می توانند از بروز آن جلوگیری کنند، می پردازیم.
علت های مهم منفجر شدن گوشی های هوشمند
گوشی های هوشمند صرف نظر از کیفیت، مستعد انفجار باتری گوشی هستند. به نظر شما چرا باتری گوشی های هوشمند منفجر می شود و چگونه از این واقعه جلو گیری کنیم؟ هر از چند گاهی در مورد آتش گرفتن یا انفجار گوشی ها بدون توجه به سازنده آن می شنویم. این وضعیت در برخی موارد حتی باعث مرگ کاربران آن نیز شده است. اما چرا باتری گوشی منفجر می شود؟ برخی از رایج ترین دلایل انفجار باتری تلفن همراه عبارتند از:
1- نقص در زمان ساخت و تولید
علت اصلی انفجار باتری گوشی های هوشمند وجود ایراداتی است که در طول فرآیند تولید رخ می دهد. باتریهای لیتیوم یونی که تلفنهای همراه را تغذیه می کنند باید قبل از ارسال به درستی آزمایش شوند. باتری ها ممکن است به دلیل نقص قطعات یا نقص مهندسی در خط مونتاژ از کار بیفتند یا منفجر شوند.
این مشکل معمولا زمانی رخ می دهد که سلول های داخل باتری به دلیل گرمای خارجی، شارژ بیش از حد، آسیب یا عملکرد ضعیف به دمای بحرانی می رسند. باتریهای ارزانتر اغلب بیشتر دچار این مشکل می شوند.
2- آسیب زدن فیزیکی به باتری
دومین علت انفجار باتری تلفن همراه، وضعیت فیزیکی باتری است. هنگامی که گوشی بیش از حد شارژ می شود، ممکن است به باتری آسیب برساند. این می تواند ساختار مکانیکی یا شیمیایی باتری را تغییر دهد و منجر به اتصال کوتاه، گرم شدن بیش از حد و موارد دیگر شود.
باتری ها اغلب در صورت آسیب متورم می شوند، بنابراین بهتر است آنها را دور بیندازید و باتری های جدید بخرید. در تلفن های هوشمند مدرن، اگر به قاب پشتی دقت کنید، می توانید برآمدگی را تشخیص دهید. اگر باتری گوشی شما متورم شده است، وقت خود را تلف نکنید و برای تعویض آن به مرکز خدمات موبایل مراجعه کنید.
3- استفاده از شارژرهای افراد دیگر
استفاده از شارژرهای شخص دیگر یک اشتباه رایج است که اکثر ما مرتکب آن می شویم. شارژ تلفن همراه بدون شارژر اصلی گوشی می تواند خطرناک باشد. شارژرهای دیگران اغلب مشخصات لازم برای گوشی را ندارند.
حتی اگر ظاهر یکسانی داشته باشند، شارژرهای ارزان قیمت یا تایید نشده می توانند گوشی شما را بیش از حد گرم کنند. آنها همچنین می توانند به اجزای داخلی آسیب برسانند و باعث ایجاد آسیب یا اتصال کوتاه شدن باتری گوشی شوند.
4- شارژ کردن شبانه باتری
جدای از آسیب یا استفاده از شارژرهای شخص ثالث، دلایل دیگری نیز برای انفجار باتری گوشی وجود دارد. دلیل اصلی داغ شدن باتری گوشی این است که در طول شب شارژ می شود. بسیاری از ما عادت داریم هنگام خواب گوشی را در حالت شارژر قرار دهیم. این به باتری آسیب می رساند، زیرا شارژ بیش از حد می تواند منجر به گرم شدن بیش از حد، گرم شدن بیش از حد، اتصال کوتاه و گاهی اوقات انفجار شود.
در حال حاضر بسیاری از گوشی های هوشمند دارای تراشه ای هستند که وقتی سطح باتری به 100 درصد می رسد جریان برق را متوقف می کند. با این حال، هنوز تعداد کمی از گوشی های مقرون به صرفه و ارزان هستند که فاقد این ویژگی هستند. به همین دلیل است که هنگام خواب کاربر، گزارش هایی از انفجار تلفن می شنوید.
5- اضافه بار در قسمت پردازنده
پردازنده دستگاه همچنین می تواند به گرم شدن گوشی شما کمک کند. تراشهها، حتی قدرتمندترین آنها، هنگام چندوظیفگی و استفاده از برنامههای تلفن همراه مانند PUBG با مشکلات گرمایی مواجه می شوند. برای حل این مشکل، تولیدکنندگان بزرگ گوشی شروع به اضافه کردن قفل حرارتی یا خمیر حرارتی برای کنترل دمای گوشی کردهاند. اما در بیشتر موارد این اتفاق نمی افتد، قفل حرارتی از کار افتاده و گوشی منفجر می شود.
علائم هشدار دهنده ترکیدگی باتری گوشی
ممکن است اعلان یا هشداری در مورد انفجار باتری گوشی دریافت نکنید! اما اگر صدای خش خش یا ترقه یا بوی سوختن پلاستیک یا مواد شیمیایی شنیدید، ممکن است باتری گوشی شما آسیب دیده و در شرف انفجار باشد. در این صورت مشخص است که نباید صورت خود را نزدیک کنید. همچنین مراقب گرمای بیش از حدی که هنگام دست زدن به گوشی احساس می کنید، مخصوصا هنگام شارژ باشید! در این صورت فورا آن را از برق خارج کنید.
یکی دیگر از علائم هشدار دهنده مهم انفجار باتری گوشی، تورم باتری است. ورم باتری گوشی زمانی اتفاق می افتد که باتری آسیب دیده یا قطعات داخلی آن آسیب دیده باشد. بنابراین توصیه می کنیم به هرگونه تغییر در شکل دستگاه خود مانند صفحه نمایش برجسته، حاشیه بزرگ یا صفحه نمایش عریض توجه کنید. این تغییر شکل می تواند باعث شود که گوشی دیگر روی یک سطح صاف قرار نگیرد.
اکثر گوشی های هوشمند رده بالا به شما اجازه نمی دهند باتری را خارج کنید. بنابراین اگر در چنین شرایطی نگران دستگاه خود هستید، لطفاً آن را خاموش کرده و بلافاصله به خدمات موبایلی مراجعه کنید.
سخن آخر
موبایل قاب کاربردی ترین و باکیفیت ترین محصولات الکترونیکی را از برندهای معتبر با قیمت های استثنایی در وب سایت خود عرضه می کند. این فروشگاه اینترنتی خرید تمامی محصولات معروف و مطرح بازار جهانی را برای شما آسان کرده است که نشان از اصالت و اعتبار این فروشگاه اینترنتی دارد.
در این فروشگاه اینترنتی می توانید گران ترین و جدیدترین قاب های گوشی های موبایل را از تمامی برندها از جمله سامسونگ، شیائومی، هوآوی، اپل، ریلمی، آنر، نوکیا و بسیاری دیگر، بسته به قیمت گوشی و بودجه، پیدا کنید. تخفیف ها و ضمانت ها را در نظر دارید.
این فروشگاه اینترنتی چندین سال سابقه درخشان در فروش قطعات اورجینال موبایل و کاور قاب در سراسر ایران دارد و متعهد به ارائه بهترین و با کیفیت ترین لوازم الکترونیکی از برندهای مختلف مانند موبایل، لپ تاپ و تبلت می باشد.
تازه فهمیدم که چقدر با باتری گوشیم بد رفتار می کردم و ممکن بود چه خطرهای بدی برام اتفاق بیفته
ان شالله از این به بعد با روش درست و اصولی پیش برید و اتفاقی براتون نیفته
دقیقا برادرم ی شب شارژر بالا سرش زد و خوابید نصف های شب اتاقش آتیش گرفت خیلی بد اینکار نکنید
ممنون که تجربتون رو با ما در میون گذاشتید؛